Седмица полицейска акция  за алкохол и наркотици зад волана

От 14 до 20 юни ще се проведе специализирана полицейска операция по линия на ROADPOL “Алкохол и наркотици”, съобщиха от ОД на МВР.

През първите пет месеца на 2023 година пътно-транспортната обстановка в Лудогорието бележи ръст на загиналите и ранените при възникналите тежки ПТП. При 54 възникнали тежки катастрофи (41 за 2022 г.) броят на загиналите е с 2 повече, а броят на ранените е с 24 (42.8 %) повече. За посочения период са установени 113 водачи да шофират след употреба на алкохол или след употреба на дрога. В рамките на акцията на 17 юни за времето от 00:00 до 23:59 часа ще се проведе „24-часов маратон” за осъществяване на интензивен контрол относно употребата на алкохол, наркотични вещества или техни аналози от водачите на превозни средства.

1864 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 5 до 11 юни 2023 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“са съставили 847 фиша и 61 акта. Пет от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неспазване на правилата за движение са санкционирани осем пешеходци.

Установени са двама шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. И при двамата концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на десет моторни превозни средства – в седем от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в други два – употребата на алкохол и в един – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани шест пътно-транспортни произшествия, при които осем души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на месец юни до момента на територията, обслужвана от ОД на МВР-Разград, с камери за видеоконтрол са засечени 2407 нарушения на скоростните режими. В хода на контролните действия са проверени 2205 превозни средства и 2744 лица. Връчените електрнни фишове са 27.

/e-Razgrad/

Hits: 20

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.