Своята стълба към небето показва в изложба директорът на галерията Тодор Тодоров

Експозицията от 68 платна на разградския творец, нарисувани през последните няколко месеца, е подредена в две от залите на първи етаж на Художествената галерия „Проф. Илия Петров”, чийто директор е Тодор Тодоров.

Изложбата под надслов „Стълба към небето” е посветена на Деня на Раград. Творецът сподели, че заглавието на експозицията е по любима негова песен на любима група Led Zeppelin.

Гости на откриването бяха председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев, зам.-кметът Мирослав Грънчаров, областният управител Деян Димитров и неговият заместник Драгомир Златев. В приветствието си към художника Стоян Ненчев обърна внимание, че Тодор Тодоров се ползва с уважението както на своите съграждани, така и на представители на гилдията на художниците от цялата страна. Именно художници, участвали в националната изложба „Лудогорие”, открита в Разград през май 2021 г., номинираха Тодоров за носител на званието „Почетен гражданин на Разград”. Предложението ще бъде гласувано на заседанието на Общинския съвет на 27 януари.

Видеоклип от откриването на изложбата може да се види на Фейсбук страницата на Община Разград.

Изложбата е сред първите събития от празничния календар на Общината за 28 януари – Деня на Разград. Преди нея се проведе един от туристическите походи, посветени на празника, както и онлайн представяне на ученическата фотоизложба „Разград – уловени мигове. Лицата на Разград”. Цялата програма от празничния календар за Деня на Разград, която е съобразена с противоепидемичните мерки, е публикувана ТУК.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.