Свидетелства за професионална квалификация на безработни

Кметът на Разград Добрин Добрев връчи свидетелства за професионална квалификация на безработни, преминали обучения по специалностите „Помощник в строителството“ и „Работник горско стопанство“, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Обучението на 30 безработни жители на общината е по проекта „Шанс за зелена и социална заетост“ – част от Националния план за действие по заетостта за 2024 г., който се реализира от КНСБ – Разград съвместно с Бюрото по труда, а Община Разград е партньор. И двете обучения са по 300 учебни часа, завършват с изпити по теория и практика, по време на обучението си безработните получават стипендии. Целта на проекта е подобряване на достъпа до пазара на труда на безработните лица от рискови групи, както и повишаване на адаптивността им за заетост от тук насетне.

Председателят на КНСБ Грациела Ранкова благодари на Община Разград и на Бюрото по труда за съдействието при реализирането на проекта в продължение на вече 10 години.

Директорът на Бюрото по труда Виолета Рангелова пък представи на безработните следващата възможност за повишаване на квалификацията – курсове по дигитални умения. Тя ги призова да посетят Бюрото по труда, за да се запознаят както с възможностите за допълнително обучение, така и с предложения за реализация на пазара на труда.

„Тези специалности имат сериозно поле за реализация на пазара на труда –  и строителните фирми, и горските стопанства непрекъснато търсят работници. Надявам се, че във възможно най-кратък срок всеки от вас ще намери реализация на пазара на труда“, каза кметът.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.