Само един случай на коронавирус в областта през последното денонощие

ОТ ПЕТЪК ДО НЕДЕЛЯ – 42

Само един нов случай на коронавирус е регистриран в Разградска област през последното денонощие, оказват данните от Единния информационен портал.

42 доказани случаите през периода четвърти-шести декември. Това съобщиха от РЗИ-Разград. От тях 13 са в Разград, в Исперих са 7, а в Кубрат – 4. По 2 случая са установени в Беловец и Севар. По 1 са заболелите в Гецово, Дряновец, Киченица, Ясеновец, Бисерци, Звънарци, Сеслав, Китанчево, Подайва, Прелез, Свещари, Тодорово, Острово и Желязковец.

Починали от петък до неделя са 7 души. От тях по двама в Разград и Духовец, а по един в Беленци, Китанчево и Иван Шишманово.

През първата седмица на декември са заболели общо петима здравни работника: две  медицински сестри, двама санитари и един фелдшер.

Активните случаи в областта са 415. От тях на домашно лечение са 266,  а хоспитализираните са 149. Под карантина са поставени 300 души. Заболеваемостта за последните 2 седмици е 431 на 100 000 души население. Общият брой на заболелите в региона от началото на пандемията е 1755, а починалите са общо 130.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.