Руски сенатор: Да оставим България без газ през студените месеци

Няма основания за възобновяване на доставките на газ за България. Това обяви руският сенатор Алексей Пушков, съобщи РИА Новости.
Той коментира дебата в българското правителство. “Мисля, че трряба да дадем възможност на тази страна да изкара студените месеци без руски доставки. Това е нещо, което тя отчаяно искаше. Не е ясно защо трябва да продължим доставките за една неприятелска държава. Тя самата се отказа от тях”, коментира Пушков.
Руският посланик в страната Елеонора Митрофанова обяви, че доставките могат да се подновят, ако се изпълни руския модел за превод на средства. В страната тече проучване за точното решение.
Очакват се коментари на експерти.
Dnes.bg

Hits: 0

One Reply to “Руски сенатор: Да оставим България без газ през студените месеци”

  1. Само, че този депутат трябва първо да попита и постоянно пребиваващите руснаци в България. Мит е, че руснаците са си заминали от България, може би са намалели с 1/3, но до там. Пълно е и с временни руски туристи, най-много са румънците, руснаците и поляците. Украински туристи също има, не са само бежанците в България, понеже кръстосват от граничните ни пунктове по пътищата към Черноморското крайбрежие с коли като туристи. Най-вероятно са от Западна Украйна или пребивават като бежанци в други държави от ЕС и идват тук на море.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.