Регионален форум за добри практики в образованието с участието на училища от пет области се провежда в Разград

Тридневен регионален форум „Аз, ти и другите и непознатото в познатото – иновациите за позитивната промяна в образованието“ се провежда в Разград по националната програма „Иновации в образованието“.

Домакин е ОУ „Н.Й.Вапцаров“ със съдействието на Регионалното управление на образованието. Участват учители и ученици от 10 училища от петте административни области от Северен Централен район – Разград, Велико Търново, Габрово, Русе и Силистра. В програмата са включени творчески работилници, панелни дискусии, посещения на туристически забележителности в региона. Дискусиите са в четири направления: „Дигитално предприемачество и STEM“, „Ученическа медиация“, „Иновативни образователни технологии и ресурси“, „Интеркултурното образование – традиции, ценностни системи и представи за света“.

В приветствието си към участниците, организаторите и официалните лица кметът Добрин Добрев поздрави организаторите за това, че форумът предоставя възможности за обмяна на опит в образователната сфера, която в бързо развиващия се свят през последните десетилетия се налага да се реформира постоянно. Той призова да се използват и развиват новите технологии, похвати и методи на образование, но допълни: „Не мога да не изразя своето задоволство от това, че в ОУ „Н.Й.Вапцаров“ избират да заложат на традициите, защото те са нещо изключително важно. Основополагащите елементи на едно общество и основната мисия на едно обществото е да успее да съхрани традициите и да ги адаптира в модерността в темповете, в които се развива светът. Затова съм щастлив, че разградското училище ще може да представи такъв тип иновация, в която да са вградени традициите, защото народ без традиции и история е като дърво без корен“.

Форумът бе открит от директора на училището домакин Галин Парашкевов, а след официалната част в залата на Общинския културен център имаше концерт на формации от Разград с участието на ученици от ОУ „Н.Й.Вапцаров“.

На официалното откриване на регионалния форум присъстваха и: областният управител Владимир Димитров, председателят на Общинския съвет Галина Георгиева, зам.-кметовете Елка Неделчева и Зорница Евгениева, началникът на РУО на МОН Ангел Петков, представители на МОН и на РУО от административните области с участници във форума.

/e-Razgrad/

Hits: 2

One Reply to “Регионален форум за добри практики в образованието с участието на училища от пет области се провежда в Разград”

  1. Да бяха съобщила за тази проява и на другите училища в област Разград – те също имат много да покажат. Странно е да разбират от медиите за това, вместо да бъдат поканени да представят своите добри практики.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.