Разходка в парка

Работниците от фирма „Паркстрой“ ще трябва да сторят чудеса от храброст да се сборят с избуялата трева в зелените площи

Северен градски парк ще е отворен за посещения от утре. Паркът на Разград ще бъде отворен за разходки от 28 април. Заповед за това издаде кметът на Общината Денчо Бояджиев.

На сайта на Община Разград е публикувана схема, по която ще може да се извършва движението в парка.

Там и в останалите  градските градини ще може да се влиза при строго спазване на противоепидемичните мерки и на ред още изисквания: задължително носене на предпазни маски; спазване на дистанция от 2,5 метра спрямо други семейства и съблюдаване на указанията на лицата, изпълняващи служебните си задължения в района.

Употребата на алкохол на територията на парка и градските градини е забранена. Препоръчва се да се избягват контакт с повърхности, както и сядането на пейки и в тревни площи. Ползването на детските площадки и спортните съоръжения на територията на парка и градините остава забранен.

Влизане и излизане от парка се извършва единствено от обозначените места и обозначените маршрути за разходка:

– Влизане по ул. „Гавраил Кръстевич“ – пресечката с ул. „Паркова“, ул. „Гавраил Кръстевич“ – пресечката с ул. „Йордан Чобанов“ и ул. „Гавраил Кръстевич“ – пресечката с ул. Васил Левски“ и ул. „Стадионна“;

– Излизане ул. „Стадионна“ – до зоокъта, ул. „Северен булевард“ до Стрелбищния комплекс и ул. „Ангел Кънчев“ – пресечката с ул. „Д-р Петър Берон“.

Северният градски парк може да се посещава само от деца до 12 години, задължително с техни родители или членове на техните семейства, но не повече от двама възрастни, във времето от 09:30 часа до 18:30 часа всеки ден.

Спортуващите също могат да посещават парка във времето до 09:30 часа и след 18:30 часа всеки ден, като те следва да се движат самостоятелно.

Контролът на разпоредените мерки се осъществява от служители на Община Разград, съвместно с органите на Министерство на вътрешните работи и РЗИ – Разград.

Зелените площи в парка се косат, ще се пръска за кърлежи, там и по алеите на парка ще бъде извършена и дезинфекция.

От общината припомнят,  че разхождането на кучета в градските паркове и градини в Разград е забранено.

/e-Razgrad/

Hits: 14

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.