Разпределят 2640 литра спирт за институции в областта

Регионална здравна инспекция Разград и Областна администрация –  Разград организират безвъзмездно предоставяне на спирт за дезинфекция на общинските администрации, на институции и държавни предприятия, както и на църквите и джамиите в общинските центрове, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Спиртът е предоставен на РЗИ от Агенция „Митници“ на основание Закона за мерките и действията по време на извънредното положение и ще се използва за дезинфекция с цел предпазване, ограничаване и преодоляване на последствията от разпространение на заразата с вируса COVID-19. Общото му количество е 3000 литра, като днес се разпределят 2 640 литра, а останалите 360 литра ще бъдат запазени като резерв.

Спиртът се разпределя по график в базата на Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ на следните местни власти, институции и държавни предприятия в областта: МБАЛ „Св. Иван Рилски” – Разград, болниците в Исперих и Кубрат, Център за спешна медицинска помощ  – Разград, седемте общински администрации в областта, Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Областна дирекция на МВР, Окръжна прокуратура, Регионална здравна инспекция, Регионална дирекция „Социално подпомагане“ , дирекциите „Бюро по труда“ и „Инспекция по труда” Разград, Териториално поделение на НОИ, НАП, Областно пътно управление, Областна пощенска станция, Държавен фонд „Земеделие“ Разград,  Областна дирекция „Земеделие“ ,  Държавно горско стопанство и „Водоснабдяване – Дунав“.

Това е поредната дейност на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса в област Разград в насока превенция срещу навлизането и разпространението на коронавирус в Разградксо.

/e-Razgrad/

Снимка: Областна администрация

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.