Раздават хранителните пакети на хора в нужда

Първите дарители по набирателната сметка за тази мярка за подкрепа бяха предприемачите Милен Минчев, Никола Николов и Стефан Томов

Започна предоставянето на хранителни пакети на семейства от община Разград, които в условията на извънредно положение се нуждаят от храна. Подпомагане получиха 15 домакинства в града и 8 в селата Дянково, Раковски, Топчии, Осенец и Благоево. В акцията се включиха кметът Денчо Бояджиев, зам.-кметът Милена Орешкова и директорът на Домашния социален патронаж Румяна Балтова.

Община Разград реализира тази мярка за подпомагане в сътрудничество с БЧК, Центъра за обществена подкрепа към сдружение ЖАНЕТА и Отдел „Закрила на детето.

Във всеки хранителен пакет има по 1 пакет брашно, леща, боб, ориз и захар, 1 кутия пастет, 2 буркана лютеница, 3 пакета макарони и 1 бутилка олио. До момента са подадени над 40 заявки. Сигналите за нуждаещите се граждани се приемат на тел. 084/660283 – в Центъра за обществена подкрепа към сдружение „ЖАНЕТА“ всеки работен ден между 9 ч. и 17 ч.

Средствата за закупуване на пакетите се осигуряват от дарители на банкова сметка: BG62TEXI95453105985600 TEXIBGSF ТЕКСИМ БАНК АД,  като в основанието на превода трябва да бъде вписано: „Дарение за Домашен социален патронаж с цел подпомагане на нуждаещи се в извънредно положение“. Продуктите се закупуват от Домашния патронаж, окомплектоват се в БЧК и след това представители на двете институции и на ЖАНЕТА ги разнасят по домовете на нуждаещите се. Първите дарители по тази сметка бяха предприемачите Милен Минчев, Никола Николов и Стефан Томов.

В междуинституционално партньорство същите организации осигуряват и топъл обяд за самотни, трудно подвижни хора и хора с увреждания, като средствата за това се набират по същата банкова сметка.

Служители на Община Разград продължават да изпълняват и поетия преди близо 3 седмици ангажимент да се закупуват лекарства и хранителни продукти на трудно подвижни хора, които нямат родственици на територията на населеното място. От 17 март до днес са одобрени 22 подобни заявки, те се събират на тел. 084/618 218 в работни дни.

e-Razgrad/

Снимки: Общинска администрация

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.