Разград празнува 24 май

 

Над 40 венци и цветя от училища, културни институции, политически партии, обществени организации и граждани затрупаха паметника на учениците на светите братя Кирил и Методий. Първи по традиция поставиха цветна гирлянда деца от ОУ”Никола Икономов”. От името на Община Разград и Общински съвет-Разград венец поднесоха заместник-кметът Добрин Добрев и председателят на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев. Цветя поднесоха и заместник-кметовете Мирослав Грънчаров, Полина Иванова и Хабибе Расим.

Стотици се включиха в шествието между двата площада – „Възраждане” и „Момина чешма”, преминавайки по пешеходната зона, предвождани от Градски мажоретен състав при ЦПЛР ЦРД и Младежки духов оркестър към ЦПЛР ЦРД.
Множеството се събра на слънчевия площад „Момина чешма”, където бяха връчени първите награди. Две от тях се връчват с решения на Общински съвет-Разград. Младият пианист Фидоси Керчев е новият носител на наградата на името на Никола Икономов, той я получи „за значим принос към популяризирането на културния живот и културно-историческото наследство на Разградския край далеч зад пределите на община Разград, на сцените по целия свят“.Наградата „Златен Пегас” бе връчена на писателя, краевед и директор на РБ”Проф. Боян Пенев” Димитър Петров. Г-н Добрев  връчи отличията и на най-младите наградени в този ден – 16 „Отличници на Випуск 2022” и „Студент на годината”. 30 педагози от различни образователни институции пък са носители на наградата „Учител на годината”, информираха от пресцентъра на общината.

е-Razgrad.bg

Hits: 7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.