Разград отново бе столица на брейка

ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО ЗАВЪРШИ С ДЕМОНСТРАТИВЕН БАТЪЛ НА НАЦИОНАЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И ГЕРМАНИЯ

127 състезатели по брейк от цялата страна участваха в Държавното първенство в Разград, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Организатори на мащабното събитие са разградският клуб по брейк „Shadows Crew“ и Българската брейк федерация с подкрепата на Община Разград и множество спонсори.

На официалното откриване на финалите от шампионата кметът Добрин Добрев приветства участниците и им пожела успех. Той благодари на Българската брейк федерация за доверието Разград да домакинства на престижното състезание. Поздрави и треньорите, подготвили толкова много добри състезатели, както и председателя на разградския клуб Иван Стоянов и спонсорите за създадената добра организация. „Виждам колко труден спорт е брейкът, как изгражда характери и много силни момичета и момчета, адмирации към всички вас”, Добрин Добрев към всички съпричастни към развитието на брейка в страната.

Състезанието продължи през целия съботен ден с квалификации и финали. За пръв път откак се провежда турнирът „FUNK BUSTERS“ – вече четвърта година – имаше и демонстративен батъл между два национални отбора – на България и на Германия. Немските състезатели в момента са на подготвителен лагер в страната ни.

Международно бе и журито – Катя от България, Rossi от Германия, Froz от Италия.

Спонсори на провеждането на турнира бяха множество фирми и институции, сред които: „Пилко” със своята марка „Лудогорско пиле”, МАТ, „Биовет-Разград“ и “Фарма тийм”.

Домакините от „Shadows Crew“ спечелиха четири индивидуални отличия: Андреана Маринова – златен медал, Миа Грънчарова – сребърен медал, Максимилиана Михайлова и Туана Смилова – бронзови медали. В отборните битки до 12 години разградският тим е на второ място, а над 13 години – на трето.

Част от наградите връчи специалистът по спорт в Община Разград Златина Георгиева.

/e-Razgrad/

Hits: 10

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.