Разград отбеляза 185-та годишнина от рождението на Апостола

С тържествена церемония разградчани честваха 185-та годишнина от рождението на Васил Левски пред паметника му в едноименното училище.

Поетично-музикална програма за живота, делото и заветите на Апостола на свободата изнесоха деца от театралната формация „Роли Дроли“ и клуб „Млади възрожденци“.

„18 юли 1837 г. е един наистина благословен ден за България! На този ден в Карлово се ражда един българин, който идва със свещена мисия – да организира народа за извоюване свободата на Отечеството. Най-светлата личност в българската история. Единственият, когото народът ни с благоговение нарича Апостола! Заради безкористната му преданост към една свята цел. Той е идеал, той е  еквивалент за святост“, каза в словото си пред множеството историкът и преподавател в училището Нели Николова.

След това пред паметника на великия българин венци и цветя поднесоха ученици и учители от училище „Васил Левски“, Община Разград, Областната администрация, политически партии, общински съветници, културни институции и учреждения и граждани.

Присъстващите имаха възможност да разгледат и малка експозиция с книги, посветени на Апостола, както и от снимки на многобройните паметници на Васил Левски от различни краища на страната.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.