Разградчани в автошествие срещу антисемейните закони

Млади хора, заедно с децата си, се включиха в организирания в социалните мрежи протест в защита на децата в българското семейство и недопускането на съмнителни неправителствени организации в  него.

Около 50 леки коли, бусове и няколко мотора се подредиха в колона и от паркинга пред археологическия резерват „Абритус“ и с развети знамена и плакати по тях обиколиха Разград. Ескортирано от три полицейски коли, автошествието премина през централната градска част, качи се в „Орел“, спусна се в ниското отново и покрай парка стигна чак до Водната централа, направи обратен завой и продължи до паркинга пред хотел „Централ“. Там участниците в протеста засадиха три дървета в името на нормалното бъдеще на децата си.

Ето и пълния текст, разпространен от организаторите на събитието във Facebook:

„Будни родители от Разград и региона, каним ви да се присъедините към протестното автошествие, с което искаме да изразим нашето неодобрение и се противопоставяме на целенасочените опити да се вмешателства в българското семейство и да бъдат раздавани предписания на българските родители как трябва да отглеждат и възпитават децата си! В редица закони са приети множество промени, които накърняват конституционните права и свободи на българските родители и нарушават неприкосновеността на българския дом! Да отхвърлим ранното сексуално образование, намесата на чуждестранно финансирани агенти в социалния сектор и разтегливите понятия за емоционално и психическо насилие, с които може да бъде злоупотребено в ущърб на българския дом !Да кажем НЕ на антисемейните и тоталитарни политики влизащи в сила от 01.01. 2020 г.!“

 

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.