Разградски самодейци – златни на фестивал за хора с увреждания

XIV Републикански многожанров фестивал за хора с увреждания в пернишкия квартал “Църква” събра над 2000 изпълнители и творци от различни възрасти от всички краища на страната и чужбина. В рамките на два дни талантливи участници представиха народни песни и танци, хумор и изпълнения от различни жанрове и музикални инструменти.

Разградските самодейци от клуба на инвалидите, под ръководството на Иванка Петкова, участваха с два състава и съвсем заслужено всеки един от тях се окичи със златен  медал и съответно донесоха в Разград два златни медала и грамоти.

Фестивалът е с конкурсен характер и участниците  бяха оценявани от жури, в състава на което влизаха Мими Иванова и Развигор Попов

Наред с изявите на сцена, имаше Алея на занаятите, художествени и кулинарни изложби. Изявените участниците  бяха на различна възраст, като сред тях имаше и хора над 90 години.

Общинската организация на СИБ – Разград отправя специални благодарности на Община Разград за спорсонството, благодарение на което се осъществи пътуването до Перник.

/e-Razgrad.bg/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.