Разградската болница ще получи респиратор, дар от Lidl и Kaufland

Осем американски микропроцесорни респиратори, модел CrossVent 3+, окомплектовани с необходимото допълнително оборудване и консумативи, са доставени в България и в следващите дни ще бъдат монтирани в осем регионални болници в страната. Един от тях ще бъде монтиран в разградската болница „Св.Иван Рилски“.

Дихателните апарати са част от дарението, оповестено в края на март от Lidl и Kaufland, и ще покрият нуждите и на болниците във Велико Търново, Враца, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана и Перник. Изборът направен от Министерството на здравеопазването и Националния оперативен щаб.

Двете вериги дариха 300 000 лева за закупуването на 8-те дихателни апарата, предоставени безвъзмездно на Министерството на здравеопазването. Те обединиха усилията си в ситуация на извънредно положение и в желанието си да дадат своя принос в борбата с разпространението на коронавируса у нас и грижата за здравето на българските граждани. Стойността на 8-те респиратора е 290 880 лв. Останалата част от сумата вече е дарена по сметката на Министерството на здравеопазването, с цел подпомагане на лечебните заведения, в които се приемат пациенти с коронавирус.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.