Разградската болница получи още един подарък от Австрия – хирургична маса

Разградската болница получи днес хирургична маса – дар лечебницата „Krankenhaus Floridsdorf“ във Виена.

Дарението от Дарителския проект MED-Bul /дарение на медицинско оборудване за България – б.а./  и Ротари клуб София Интернешънъл, съвместно с два ротариански клуба от Австрия – Ротари клуб – Корнойбур и Ротари клуб – Клостернойбург.

Хирургичните маси са две, но по изричната воля на дарителите едната отви в търговищката болница.

„Изключително сме благодарни на колегите в Австрия и на Ротари клуб София Интернешънъл, затова че избраха да работят с нас“, казва изпълнителният директор на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ д-р Гечо Жеков. „Това всъщност е вече третата пратка от тях за нас и болницата в Търговище. Миналата седмица получихме общо 18 болнични легла, количка за ехограф, маса, шкаф за апаратура, стойка за инфузионни помпи, дюшеци, а в началото на декември – първото дарение от други 18 болнични легла. Силно се надяваме това ни сътрудничество да продължи. Ние сме разговаряли с дарителите и очакваме да получим медицинска апаратура, от която се нуждаем“, допълва д-р Гечо Жеков.

Припомняме, че тук пристигна още едно дарение от Австрия – в средата на лятото. То бе за болниците в Разград, Търговище и в Шумен – медицинска апаратура, инфузионни помпи, легла за рентген, перфузори.

 

 

 

 

 

 

 

 

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.