Първолаци обогатяват коледната трапеза на хора в нужда

През тази учебна година в  училище ОУ ,,Иван Сергеевич Тургенев’’в Разград има нов учебен предмет – Дизайн лидерство. Въпреки че още няма учебници,  в него са заложени теми, с които децата се възпитават, образоват по един интересен и забавен начин. Така учениците имат възможността да развият своето въображение и своя потенциал.

От училищното ръководство съобщиха, че няколко часа подред първокласниците  с класен ръководител Мартина Йорданова и учител в ЦДО Сияна Петрова са тълкували значението на думата ,,доброта’’.  И в навечерието на един от най-светлите християнски празници – Коледа, те решиха да сторят добри дела. По традиция трапезата на Бъдни вечер трябва да бъде изобилна. За съжаление не всеки може да си позволи такава трапеза, а учениците от 1. ,,б” клас  вярват , че всеки човек я заслужава.

Те, заедно със своите учители, поставиха касетки в няколко магазина и на пазара. Така  всеки, който желае и има възможност, може да остави храна от първа необходимост за хората в нужда. Самите деца първи купиха и поставиха продукти, за да дадат пример на възрастните. Огромни благодарности отправят те към хората, които им протегнаха ръка и им помогнаха да реализират тази благородна инициатива. А те, подариха на децата с подаръци и ги почерпиха с плодове, за да растат здрави и силни и да продължават да вършат добрини.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.