Противоепидемичните мерки отмениха Есенния панаир

Министърът на здравеопазването издаде днес заповед за затягане на противоепидемичните мерки в цялата страна от 7 септември, с една от които „се преустановява провеждането на всички масови мероприятия – музикални и други фестивали, събори и др.“.

„Съобразявайки се със заповедта на министър Стойчо Кацаров, издигайки в основен приоритет живота и здравето на нашите съграждани и имайки предвид усложняващата се епидемиологична обстановка в региона – обявяването на „тъмночервена зона“ в Търговище и „червена зона“ в останалите съседни области – ръководството на Община Разград взе решение за отмяна на провеждането на Традиционния есенен панаир.“ Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация. „Уверяваме гражданите, че при първа възможност, свързана с подобряване на епидемиологичната обстановка и подходящи метеорологични условия, провеждането на подобни масови събития от културния календар на Община Разград ще бъде възстановено. Дотогава призоваваме жителите на Община Разград да спазват противоепидемичните мерки, разпоредени от здравните власти, за да достигнем по-скоро до периода, в който ще се възстанови провеждането на масови събития и ще се нормализира общественият живот“, се казва още в прессъобщението да медиите.

Във връзка със запитвания на граждани от Община Разград информират още, че подготовката за организирането на 29-то издание на Традиционния есенен панаир в Разград стартира преди повече от месец. В Общината са постъпили над 70 заявки от търговци на хранителни и промишлени стоки, бира скара и собственици на атракциони. Подготвена бе и културна програма за любителите на различни стилове музика за периода 9-15 септември.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.