Прокуратурата провежда акция в офисите на Васил Божков

Прокуратурата провежда акция в офисите на бизнесмена с интереси в хазарта Васил Божков, съобщи БНТ. От прокуратурата потвърдиха информацията пред “Дневник” без да дават повече подробности.

Напоследък той попадна във фокуса на общественото внимание покрай законопроекта на лидера на НФСБ Валери Симеонов, който предлага да се забрани лотариите – част от бизнеса на Божков, да се организират от частни лица и този бизнес да премине в държавата.

Днес Народното събрание се очаква да обсъди законопроекта на първо четене, а Божков вече предупреди, че ако бизнесът му бъде отнет, той няма да има възможност да финансира футболния клуб “Левски”, чийто собственик е.

Преди дни финансова ревизия, извършена в Държавната комисия по хазарта от Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), установи, че дружества на Божков са плащали по-ниски такси по Закона за хазарта, отколкото е трябвало, като има различни тълкувания дали законът го е позволявал или не.

Проверката, разпоредена министъра на финансите Владислав Горанов, бе след получен сигнал за това, че комисията по хазарта е облагодетелствала “Националната лотария”, контролирана от Божков, с неплатени милиони левове към държавата. Сигналът е подаден от братята Цветомир и Боян Найденови и техния баща Стефан Найденов, които са съдружници в компания – организатор на онлайн залагания под марката “Ефбет”, и имат бизнес с казина.

Самият Божков твърди, че компанията му плаща изискваното по закон.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.