Прокуратурата повдигна обвинение срещу сводника от Ясеновец, възможен е постоянен арест и за още три жени

Окръжна прокуратура – Разград привлече към наказателна отговорност Д.С. (24 г.) за това че в съучастие с още трима мъже, участвал в организирана престъпна група, създадена с користна цел да извършва съгласувано престъпления, свързани с пране на пари, трафик на жени с цел сексуална експлоатация, както и склоняването им към проституция.

Групата действала на територията на България и на територията на Германия, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура.

24-годишният мъж и неговите съучастници набирали жени от България, убеждавали ги да работят като проститутки в Германия и ги превеждали през границите на страната с цел да бъдат използвани за развратни действия. Там те действали като сводници на жените.

Освен това Д.С. е обвиняем за това, че отново в съучастие, е извършвал сделки с движимо и недвижимо имущество със средства, за които знаел, че са придобити от тежки умишлени престъпления. Той също предоставил пари, с цел да бъде прикрит произхода им, на две жени, които закупили с тях автомобили и недвижимо имущество, за което също е обвиняем.

Двете жени – Е.А. (24 г.) и В.С. (62) са обвинени за това, че въпреки, че знаели престъпния произход на парите, ги използвали за реализирането на сделки с движимо и недвижимо имущество. Обвиняема за същото е още една жена на Д.С. на 31 г.

Във връзка с разследване, започнало преди известно време под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура, на 10 юли 2023 година са извършени претърсвания и изземвания на два адреса в разградско село. Иззети са близо 12 500 лева, над 20 000 Евро, два автомобила и документи за имоти.

Действията по доказване и документиране на извършените престъпления продължават под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Разград. Мъжът и две от жените са задържани за срок до 72 часа с оглед довеждането им пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Предстои исканията за налагане на най-тежката мярката за неотклонение – „задържане под стража“, спрямо тях да бъдат внесени в съда.

Другите участници в организираната престъпна група се издирват извън пределите на страната.

/e-Razgrad/

Hits: 46

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.