Производителите на храни и напитки ще поискат забрана на промоциите в магазините

Хлябът е супер храната по време на криза и тя е гарантирана от нас, обяви председателят на националния браншови съюз на пекарите и сладкарите Мариана Кукушева

Производителите на храни и напитки обмислят да поискат пълна забрана на промоциите в търговските обекти до края на извънредното положение, каза днес пред Би Ти Ви председателят на националния браншови съюз на пекарите и сладкарите и председател на щаба “Храни и напитки” Мариана Кукушева. Като аргумент тя посочи, че промоциите водят до придвижване на много хора към магазините, образуване на опашки пред тях, които увеличават риска от пренасяне на вируса и ненужно презапасяване.

Хлябът е супер храната по време на криза и тя е гарантирана от нас, каза още тя.

Кукушева увери, че производителите на храни и напитки могат да осигурят нужните продукти не само до края на извънредното положение, който за момента е 13 април, но и за следващите три месеца, дори до края на годината. Тя успокои, че хляб има и ще има достатъчно и няма данни за забавяне на доставките.

Мариана Кукушева посочи, че фирмите от бранша са заредени с лични предпазни средства и дезинфектанти за месец, но ако противоепидемичните мерки продължат, ще е нужно и те да получават такива приоритетно.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.