Проект на технологичния гигант Intel® в ОУ „Васил Левски”

През новата учебна година в разградското училище „Васил Левски” ще бъде реализирана иновативна програма „Технологии и умения за бъдещето“ като част от глобалния проект на технологичния гигант Intel® – “Умения за иновации”. Целта е създаването на нов учебен предмет, в който знанията се превръщат в умения, докато учениците създават реални продукти, съобщават от училищното ръководство.

Това ще доведе до промени в организацията и съдържанието на обучението на учениците от две паралелки в IV и V клас. Те ще развиват допълнително своите компетентности в математиката, в природните науки и технологиите. Включени са часове за програмиране, използване на изкуствен интелект, създаване на съдържание, чрез информационни и компютърни технологии и други. Учениците ще решават проблеми в среда, близка до реалната, развивайки уменията си за учене.

„Умения за иновации“ ни прави част от общност от училища, които подготвят децата за работа в дигиталния свят, мотимират старта на проекта от училището.

Технологичната програма е предоставена на училището безвъзмездно от „Център за творческо обучение”. Сътрудничеството на ОУ „Васил Левски” и утвърдения партньор на големи технологични и образователни компании, като Intel®, LEGO® Education и Google for Education за България вече близо 10 години допринася за повишаване качеството на образование.

„С включването в програмата учениците и учителите от ОУ „Васил Левски” стават част от първите 50 училища в страната, които използват дигитални технологии във всички учебни предмети и в училище създават истински продукти, с приложение в живота”, споделя д-р Александър Ангелов, управител на Центъра за творческо обучение.

След успешното приключване на целия цикъл на програмата учениците – вече седмокласници, ще получат сертификати. Така още преди да постъпят в гимназиален етап, те ще са придобили измерими и устойчиви знания и умения за академична и дигитална подготовка, съотносима с изискванията и нуждите на успешната бъдеща реализация.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.