“Продължаваме промяната – Демократична България” иска да “налага условия и да провежда реформи”

Силите на статуквото са забили пети като магарета и не дават страната да тръгне напред.

Трябва голямо обединение на силите, не просто политическо, а на гражданите, които да поискат България да тръгне напред. Ние им даваме инструмент. Този инструмент трябва да получи мандат да управлява, да налага условия, дневен ред, да провежда реформи”, заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов при регистрацията на новата коалиция “Продължаваме промяната” – “Демократична България” за предсрочните парламентарни избори на 2 април в Централната избирателна комисия.

“Съединението прави силата. Днес вкарваме истински смисъл в това. В последното Народно събрание разбрахме, че първо съединението трябва да стане извън парламента, за да имаме голяма група на реформаторски сили в новия парламент”, коментира и съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков.

Двете обединили се формации имат и различия помежду си. “Продължаваме промяната” настоява за сериозни социални харчове, “Демократична България” застава зад по-консервативна бюджетна политика. На въпрос на “Дневник” как и дали в коалицията се съчетават двете концепции съпредседателят на “Продължаваме промяната” Асен Василев отговори, че е лесно: “Договорили сме се с колегите, че ще спазваме 3% бюджетен дефицит, в рамките на които ще се направят социалните програми, които започнахме.”

Съпредседателят на “Демократична България” Атанас Атанасов обяви преди дни, че в следващия парламент щял да работи за импийчмънт на президента заради позицията му срещу евентуални санкции срещу руско ядрено гориво. Попитан каква е позицията на “Продължаваме промяната” по темата, Асен Василев отговори, че “за импийчмънт на президента може да се говори, когато има парламент”.

Dnevnik.bg

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.