При полицейска операция в Кубрат задържаха двама наркопласьори

При поведената рано тази сутрин специализирана полицейска операция в Кубрат са задържани двама наркопласьори, съобщиха на съвместна пресконференция окръжният прокурор Тихомир Тодоров и зам.-директорът на ОД на МВР комисар Константин Костов.

Задържаните са братовчеди: Велизар Х. на 23 и Невен М. на 44 години. Повдигнати са им две обвинения: за държане и разпространение на наркотици и за пране на пари. При претърсванията в домовете им са открити: т.нар. „чай за пушене“, който реагира на амфетамин – 218.67 гр., три електронни везни, пликове за опаковка на наркотика, 37 гр. злато, 3614 лева /като парите и златото са открити в дома на по-възрастния от задържаните/, 19 мобилни телефона и 6 SIM-карти на чужди оператори, пушка, патрони. Иззети са и четири автомобила.

„Този „чай“ е особено агресивен и води към бързо пристрастяване“, уточни комисар Костов. Разпространяван е в Кубрат и региона, в колата на единия от задържаните за 72 часа е открит и част от наркотика. Според обвинението двамата са се занимали с престъпната дейност от края на миналата и началото на тази година.

В специализираната полицейска операция под ръководството на Окръжната прокуратура, са участвали общо 69 служители на МВР с 22 коли.

Има и трети задържан – за едро хулиганство – Джанер Ш. на 48 години. Снощи влязъл с газав пистолет в къщата на тъща си и стрелял и счупил две стъкла. След това се укрил.

По време на акцията днес са проверени общо 198 коли и 269 души. Засечени са 54 нарушения за правилника за движение по пътищата и са връчени 11 фиша.

 

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.