Приключи ремонтът на алеите в Градския парк

В навечерието на Първи юни – Денят на детето – завърши ремонтът на едно от любимите за малките и по-големи жители на Разград място за отмора – Градският парк – и още от вчера деца и родители отново могат да се разхождат под приятната сянка на парковите дървета. това съобщиха от пресслужбата на местната управа.

Ремонтът приключи в предварително обявени срок,  уточни зам.-кметът Добрин Добрев. По алеи с дължина 5 км. бе подменено асфалтовото покритие, последна бе асфалтирана главната алея и дори вчера на нея се случи първото масово събитие – посрещането на участниците в 38-я Поход по стъпките на Таньо войвода. Официалното откриване на обновения парк обаче ще ена 17 юни – денят, в който там ще се проведе вече традиционният фестивал „Читалищата – живото наследство на България“.

Добрин Добрев допълни, че дотогава по алеите на парка ще бъдат поставени 16 нови, както и 36-те ремонтирани от “Паркстрой” пейки, които се използваха и до сега. Ще бъдат поставени и 50 нови кошчета за смет. Предстои и около Ронда да се появят кашпи-пейки – една част от които е с цветя, а на другата се сяда.

От Общината припомнят, че ремонтът на алеите в парка бе извършен след обществена поръчка за това. Предстои през годината в парка да бъдат изградени и две нови площадки – спортна за стрийт фитнес в района над комбинираната детска площадка и детска площадка за деца от 0 до 3 години в началото на парка.

/e-Razgrad/

Hits: 153

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.