Признание за съдия Ирина Ганева от Окръжния съд

Съдия Ирина Ганева получи отличие „служебна благодарност и грамота“ на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет за проявен висок професионализъм, образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества, съобщиха от пресслужбата на съда.

Поощрението е по повод приключването на втория й мандат като член на Комисията по атестирането и конкурсите със специализация по гражданско право.

Съдия Ганева бе избрана от Пленума на ВКС и включена в състава на Комисията за два последователни едногодишни мандата, през които участва активно в провежданите обсъждания, свързани с атестирането и кадровата дейност. През този период тя бе докладчик по над 219 преписки по атестиране.

Грамотата й връчи председателят на Окръжен съд – Разград Лазар Мичев, като й пожела спокойна и успешна работа. Официалната церемония уважиха колеги и съдебни служители от правораздавателната институция.

Съдия Ганева благодари на всички за разбирането през тези две години, през които се е налагало да работи при по-нисък процент натовареност в Окръжен съд – Разград заради ангажираността и големия обем работа в Комисията по атестирането и конкурсите, както и поради съвпадане на дните и часовете на заседанията в КАК и откритите съдебни заседания в съда. Сподели, че е удовлетворена от високата оценка, която Висшия съдебен съвет е дал на нейната работа.

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет взе решението да поощри разградския магистрат на свое заседание на 11 юли. Наградата бе предложена от членовете на ресорната колегия Олга Керелска, Драгомир Кояджиков и Атанаска Дишева. Вносителите се мотивираха, че при изпълнение на задълженията си, съдия Ганева е демонстрирала отличен професионализъм и висока степен на отговорност и организираност, а при изразяване на становища е проявявала последователна аргументираност, компетентност и обективност.

Съдия Ганева има над 26 години юридически стаж, от които над 20 години в съдебната система. Професионалната ѝ кариера започва като „младши съдия“ в Окръжен съд – Разград, след което е съдия в Районен съд – Исперих. От август 2008 г. е повишена в длъжност „съдия“ в Окръжен съд – Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 51

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.