Премиера на „Дор три сита копринени“ на Капанския ансамбъл за хората с увреждания

Спектакълът в препълнената зала на Общинския културен център бе и поздрав за разградчани и гостите на града в навечерието на чаканите и обичани празници Никулден, Коледа и Нова година

Капанският ансамбъл спази традицията да поздрави хората с увреждания по повод техния международен ден. А новият тематично-сюжетен спектакъл „Дор три сита копринени” бе за пръв път показан в Разград.

Постановката на директора на ансамбъла Светослав Митев представя сватбените ритуали на капанците като своеобразен мост между поколенията. В препълнената зала на Общинския културен център имаше хора от почти всички села на община Разград и от Ансамбъла за автентичен фолклор в поповското село Садина. Сред публиката беше и зам.-областният управител Евгени Драганов, който поднесе кошница с цветя от името на областния управител Гюнай Хюсмен.

Кошница цветя и поздравителен адрес за артистите от ансамбъла и за домакините на концерта от градската организация на Съюза на инвалидите с председател Иванка Петкова имаше от народния представител Десислава Атанасова, читалището в Побит камък и Танцов клуб „Нашенска шевица“. Цветя поднесоха още Областният и Общински съвет на Съюза на пенсионерите и „Капанци“ в Садина.

„Изключително е приятно, когато сме на сцената заради нашите приятели от Съюза на хората с увреждания. А още по-приятно е когато към празника се присъединят и много други наши приятели. И в залата нямаше свободно място. Това е признание за нашия професионализъм и верния ни път в търсенето, обработката и представяне на сцената на образци от прекрасния ни фолклор“, не скри емоциите си след спектакъла директорът на ансамбъла Светослав Митев.

Случващото се в „Дор три сита копринени“ вече бе съпреживяно от децата от всички разградски училища и гимназии. Спектакълът бе специално адаптиран за тях като образователен концерт, а като част от програмата за турнетата, го видяха почитателите на ансамбъла от десетки градове и села през тази година.

Премиерата на  „Дор три сита копринени“ от сцената на Общинския културен център бе специален поздрав на артистите от Капанския ансамбъл към разградчани в навечерието на Никулден, Коледа и Нова година.

/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.