Представиха добра практика от Разград на националния форум „Развитие на социалните услуги за по-добър живот“

Добра практика в Дневния център за пълнолетни лица с увреждания „Подай ръка“ в Разград бе представена по време на националния годишен форум „Развитие на социалните услуги за по-добър живот“, организиран от Националния алианс за социална отговорност. Това съобщиха от пресслужбата на местната управа.

Община Разград бе представлявана в откритото на 19 юни най-голямо събитие в социалната сфера за годината от:  зам.-кмета на Община Разград Хабибе Расим, началника на отдел „Социални услуги и здравеопазване“ в Община Разград Лейман Тюлеоглуева, главния експерт в същия отдел Кольо Колев и директора на ДЦПЛУ Елена Първанова. В събитието участваха над 150 представители от държавни институции, общини, доставчици, ръководители и екипи на социални услуги, потребители, неправителствени организации, съвместно с квалифицирани лектори и експерти на НАСО. Във форума участва и Министъра на труда и социалната политика Иванка Шалапатова.

В програмата на Форума бяха включени темите за: Отговорностите на държавата и общините, доставчици, организация, управление и качество. Представяне на добри практики в социалната сфера и други.

В сесията под надслов „Доставчици, организация, управление и качество. Добри практики“ бяха представени няколко социални услуги в различни общини, като една от темите бе: „Влиянието на трудотерапията върху потребителите на социални услуги“, представена от директора на ДЦПЛУ-Разград Елена Първанова. Тя разказа за дейностите в Центъра, свързани с трудотерапия с отливане и оцветяване на керамични фигури, низане на мъниста и изработване на декоративни дръвчета, изработване на други сувенири. Разказа и за участието на потребителите на социалната услуга в различни фестивали и културни празници с песни, танци и произведени сувенири.

/e-Razgrad/

Hits: 10

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.