Представители на Община Разград ще бъдат на тържествата на 15 септември във всички 19 училища

Представители на Община Разград ще присъстват на тържествата за първия учебен ден във всички 19 училища в общината на 15 септември, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.
Те ще връчат на училищните директори поздравителни адреси от зам.-кмета и изпълняващ функциите на кмет на община Разград Добрин Добрев.
Самият Добрин Добрев ще е гост на тържеството в ОУ „Н.Й.Вапцаров“. Зам.-кметът Мирослав Грънчаров ще бъде в ОУ „Васил Левски“, а зам.-кметът Полина Иванова – в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“.Секретарят на Община Разград Нели Добрева ще е в ППМГ „Акад. Н.Обрешков“. В останалите училища в Разград, в Ясеновец, Раковски, Дянково, Осенец и Стражец гости на тържествата ще са директори на дирекции и началници на отдели в Общината, както и представители на отдел „Образование и спорт“.
Общият брой на учениците в общината е 5695, от тях в общински училища учат 4160 ученици, а в държавни – 1535. Първокласниците са 422-ма, всеки от тях ще има на чина в първата си класна стая подарък от кмета на Разград – книжка с български народни приказки.
Училищата в община Разград са 20, но Спортното училище открива учебната година по-рано, тази година – още на 4 септември.
Ръководството на Община Разград пожелава успешна учебна 2023/24 г. на всички ученици и учители!
/e-Razgrad/

Hits: 70

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.