Празнична литургия в храма „Св. Николай Чудотворец“

Русенският митрополит Наум, архиерейският наместник отец Георги и свещеници от Русенска епархия отслужиха днес празнична литургия и водосвет за здраве в разградската църква „Св. Николай Чудотворец“.

Да почетат празника в храма бяха кметът Добрин Добрев, председателят на Общинския съвет Галина Георгиева-Маринова, зам.-кметовете Полина Иванова и Хабибе Расим, както и секретарят на Община Разград Нели Добрева. До тях бе и областният управител Владимир Димитров. Сред миряните бе и старши треньорът на футболния „Лудогорец“ Георги Дерменджиев.

На големия християнски празник Никулден Дядо Владика благослови хората в храма и пожела Свети Николай Чудотворец да закриля града, в който църквата носи неговото име.

Осветени бяха множество рибни курбани от именици, които днес в община Разград са над 1200. Най-големият курбан, раздаден в църквата, бе от ПФК „Лудогорец 1945“ – 200 порции.

В деня на светията ще грейне и Градската коледната елха, припомнят от пресслужбата на местната администрация. Церемонията започва в 17.30 ч., елхата е на Ларгото, изградена е и сцена за празничната програма. Ръководството на Община Разград кани жителите и гостите на запалването на светлините на елхата, с което започва и поредица от събития, посветени на Коледните и Новогодишните празници.

/e-Razgrad/

Hits: 75

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.