ПП-ДБ поиска оставката на МВР шефа Калин Стоянов заради погрома

ПП-ДБ поискаха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов заради полицейското насилия по време на протеста снощи в София.

“Ясно се обявяваме за оставката на Боби Михайлов. Този човек трябва да си тръгне максимално бързо, но искаме и оставката на Калин Стоянов, защото това което видяхме е недопустимо и не може хора да бъдат пребивани в завеoeния“, отсече Кирил Петков от името на ПГ на ПП-ДБ.

Атанас Атанасов допълни, че цялата общественост видя проявената жестокост от определени служители на МВР, което означава, че от оперативна гледна точка не е била създадена нужната организация на струките на МВР за опазването на обществения ред. “Заради това трябва да се носи политическа отговорност”, настоя той.

Христо Иванов коментира, че от ПП-ДБ винаги при такива сцени при брутално полицейско насилие са настоявали за ясна отговорност в това число и политическа и тяхната позиция отговаря на един и същи стандарт. “Премиерът Николай Денков ще вземе своите решения и ще и анонсира”, каза той. Според Иванов не може да се иска от кметът на София Васил Терзиев да носи отговорност да поведението на полицаите.

Dnes.bg

Hits: 20

One Reply to “ПП-ДБ поиска оставката на МВР шефа Калин Стоянов заради погрома”

  1. Оставката трябва да бъде само и единствено за Боби Михайлов- боса на БФС!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.