По проект – здравна и социална подкрепа за 160 деца

Община Разград сключи договор с Министерство на труда и социалната политика за реализиране на проект „Бъдеще за децата в Община Разград”.

Безвъзмездната финансова помощ в размер на 391 166 лв. е по ОП „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027 година, съобщиха от пресслужбата на общинската администрация.

Проектът е с продължителност 13 месеца и стартира от 01.10.2023 г.

Основната цел на проекта е да бъде приложен комплексен модел за предоставяне на социални и интегрирани здравно-социални услуги, включително в домашна среда, както и други видове консултативна подкрепа с цел превенция на рисковете от изоставяне на детето, намаляване на негативните тенденции, свързани с детската бедност, както и подобряване качеството на живот в контекста на Европейската гаранция за детето.

Проектът ще обхване 160 деца до 18 години, на които ще бъде оказана здравна и социална подкрепа. За реализирането на дейностите ще бъде ангажиран екип от специалист, включващ: ръководител, лекар-педиатър, стоматолог, логопед, рехабилитатор, психолог, социални работници, медицинска сестра, човешки ресурси и шофьор.  Вече е обявена процедура за подбор на членовете на екипа, документи се приемат до 16 октомври в стая  506 в административната сграда на Община Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 12

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.