Почистват стъпалата от Ларгото към „Орел“

ПРОДЪЛЖАВА И ПРЕМАХВАНЕТО НА ХРАСТИ И ДЪРВЕТА ОТ ДЕРЕТО НА ВХОДА НА РАЗГРАД ОТ КЪМ „МИКРОТО“

Зам.-кметът Добрин Добрев извърши оглед на два обекта за подобряване на инфраструктурата и осигуряване на безопасност за гражданите, които се почистват от „Паркстрой“, съобщиха от пресслужбата на местната управа..

Пространството около стъпалата от Ларгото към и жк „Орел“ се прочиства от самораслите храсталаци, а короните на дърветата се повдигат с, за да се минава спокойно под тях и да е по-добро осветлението в тъмната част на денонощието. Проверява се състоянието на плочниците, а стъпалата се почистват и от изхвърлени безразборно отпадъци. Напролет тревата ще бъде окосена и там, където е необходимо, ще бъде засадена нова.

В пъти повече се оказват боклуците в дерето на входа на Разград от Телевизионната кула край яз. Микро“. От само няколко квадратни метра работниците на „Паркстрой“ напълниха контейнер за строителни отпадъци с хиляди пластмасови бутилки и други бавно разградими отпадъци. Паралелно се премахват храсти и дървета, обрасли дерето. Целта е подобряване на проводимостта на дерето, което неведнъж е преливало при силни валежи през годините.

Още снимки може да видите на фейсбук страницата на Община Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 134

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.