Потвърдиха мярката „задържане под стража“ на рецидивист, откраднал от магазин 70 лева и две кутии цигари

Тричленен състав на Окръжен съд – Разград потвърди определението на Районния съд в Исперих, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Неждет А. от исперихското село Яким Груево.

Той е привлечен като обвиняем за кражба от хранителен магазин, извършена в условията на опасен рецидив. Това съобщиха от пресцентъра на съда.

На 26 октомври управителката на търговски обект в селото установила, че входната врата е разбита, а от магазина липсват сумата от 70 лева и две кутии цигари. В резултат на предприетите бързи издирвателни действия е установен и извършителят – 52-годишният Неждет А., който в хода на досъдебното производство, водено от РУ на МВР – Исперих, е признал участието си в престъплението.

В съдебната зала адвокатът му представи протокол за доброволно предаване, удостоверяващ, че нанесените в размер на 80 лева щети, вече са възстановени от обвиняемия на пострадалото от престъплението лице.

Съдът счете, че на база събраните доказателства и направените самопризнания, по безспорен начин е доказана съпричастността на обвиняемия Неждет А. към  инкриминираното деяние. Налице е и опасност да извърши ново престъпление. Той многократно е осъждан за престъпления против собствеността, но не се е поправил и превъзпитал. За това престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 15 години. В съдебната зала мъжът от Яким Груево декларира, че е с влошено здравословно състояние, но не успя да представи доказателства в подкрепа на това твърдение. Съдебният състав прецени, че жалбата му е неоснователна и потвърди определението на Районен съд – Исперих, с което е взета най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.