Посветиха монета на рок легендите Queen

Музикални легенди” е нова колекция монети, която Британският кралски монетен двор (Royal Mint) ще издаде.

По този начин ще отдаде почит на групите и изпълнителите чиито поведение, звук и външен вид са били определящи за всяко изминало десетилетие – завет, перфектно уловен в дизайна на всяка монета.

Първата монета в серията е посветена на една от най-забележителните рок групи на всички времена. Създадена в Лондон в началото на 70-те години на миналия век, Queen добавя хард рок звучене към поп музиката като по този начин дава нов смисъл и дух на жанра и го издига до по-високо ниво, казват от Кралския монетен двор.

„Те записаха редица смазващи хитове, феновете се тълпяха да ги видят на живо, химните им, които ви карат да потропвате с крак, и епичните балади, поднесени със замах от техния харизматичен вокалист, трагично напуснал света твърде скоро”, се казва още в съобщението на Royal Mint.

Дизайнът на монетата почита Queen с характерните инструменти, на които всеки един от основателите ѝ свири: китарата Red Special на Браян Мей, бас китарата Fender Precision на Джон Дийкън, барабаните LudwigTM на Роджър Тейлър и пианото BechsteinTM на Фреди Меркюри с първите ноти на „Бохемска рапсодия”.

От едната си страна монетите носят Queen, а от другата Кралицата на Великобритания (The Queen). Te са налични в златно, сребърно и обикновено издание, като могат да се поръчат в три различни опаковки, чиито дизайн също има за цел да почете „една от най-обичаните банди” на Великобритания. Монетите са на цени от £60.00, £90.00, £510.00 и £2020.00

Cross.bg

Hits: 6

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.