Поредна полицейска акция – този път за колани в колите

До 14 март е в ход специализирана полицейска операция по линия на „Roadpol“ в Разградска област. Акцент при проверките е използването на обезопасителни колани, детски обезопасителни системи и каски. Това съобщиха от ОД на МВР.

Основната цел на операцията е водачите да осъзнаят, че неизползването на обезопасителен колан или каска значително увеличава риска от сериозен травматизъм  и дори смърт при инцидент на пътя. Ще проверяват и пътниците в колата – глобата е 50 лева.

792 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата н Разградско, установени в периода от 1 до 7 март 2021 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ са съставили 265 фиша и 59 акта. Един от актовете е издаден на неправоспособен шофьор.

Установени са двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При единия от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратени са регистрациите на две моторни превозни средства – в един от случаите причината е неправоспособност на водача, в другия – употреба на алкохол.

През изминалата седмица са регистрирани две пътно-транспортни произшествия, при които са пострадали двама души, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

/e-Razgrad/

Hits: 6

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.