Полицията демонстративно на пътя по празниците, съветва и как да се опазим от крадци и инциденти

Създадена е организация за засилено полицейско присъствие около обектите и местата, където се провеждат тържества и празнични прояви; в районите на коледни и новогодишни базари, църковни храмове и др., съобщават от пресцентъра на МВР в Разград.

Дейността на полицейските служители ще бъде насочена основно към подпомагане и регулиране на движението по пътищата, както и към контрол над водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство. Във всички празнични и почивни дни униформените ще контролират строго скоростните режими, няма да допускат управление на автомобили с концентрация на алкохол в кръвта и след употреба на наркотични вещества, както и от неправоспособни водачи. Предвидено е да има и полицейски автомобили в транспортния поток, чиято задача, ще е да “извеждат от трафика” шофьорите с неадекватни действия и рисково шофиране.

От 23 декември до 3 януари на територията на ОД на МВР-Разград ще се проведе полицейска операция по безопасност на движението. Целта е да се ограничат предпоставките за възникване на пътно-транспортни произшествия и да се гарантира безопасността на движението.

Празничната суматоха е и удобен момент за крадците, които използват навалицата около коледните базари и местата за струпване на хора. Полицейските служители напомнят гражданите да бъдат бдителни и отговорни към личните си вещи – документи, пари и банкови карти. Тъй като предстоящите празнични дни дават възможност за продължително пребиваване извън дома, съветът на полицията е, когато напускате жилищата си за по-дълго време, да не съобщавате това на широк кръг от хора, но все пак да информирате най-близките си, които да наблюдават дома ви, съветват от полицията.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.