Полицията масирано по пътищата на празниците

ОД на МВР-Разград предприема всички необходими мерки за обезпечаване на сигурността и обществения ред по време на предстоящите празници за Деня на независимостта.

Остава препоръката към жителите на областта да не влизат в контакт с непознати лица по телефона и да не предават по никакъв повод поискани им пари, припомнят от пресцентъра на МВР. Да бъдат бдителни за съмнителни лица на места с присъствие на много хора и да помолят близки да наглеждат жилищата им, ако ще отсъстват през празничните дни. В почивните дни ще бъде засилено полицейското присъствие с допълнителни полицейски екипи.

Създадена е организация за засилен контрол по пътищата и направленията към Варна, Русе и София. Предвидени са екипи, които да подпомагат движението. За времето от 22.00 ч. на 21.09.2019г. до 02.00 ч. на 22.09.2019г. е планирано да се проведе специализирана полицейска операция „Алкохол, наркотици и неправоспособност“. Особено внимание ще се обръща на третокласните и общински пътища, подходите и районите на посещавани питейни заведения и дискотеки. При проверките ще се акцентира върху управлението на МПС под въздействието на алкохол и/или наркотични вещества, неправоспособни водачи и такива, управляващи технически неизправни МПС, без поставени обезопасителни колани и без задължителна застраховка „Гражданска отговорност”.

По всички направления в Разградска област ще има засилен контрол на скоростните режими. Служителите на пътна полиция ще извършват проверки относно влезли в сила незаплатени наказателни постановления и фишове, като при наличие на такива на водачите ще бъдат отнемани свидетелствата за управление до заплащането на дължимите глоби.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.