Поклон пред Ботев

Безсмъртен стих на Христо Ботев прозвуча пред паметника му в парка преди поднасянето на венци и цветя за 175-та годишнина от рождението на поета.

Главният експерт в отдел „Култура, религиозни дейности и младежки дейности“ в Община Разград Цветана Бенонова представи строфата от баладата „Хаджи Димитър“:

„Тоз, който падне в бой за свобода,

той не умира: него жалеят

земя и небо, звяр и природа

и певци песни за него пеят…“

Бенонова припомни величието на подвига на Ботев, както и ярката диря, оставена от него в българската литература.

Първи венец пред паметника поднесоха представители на учебното заведение в Разград, което носи името на великия поет, журналист, публицист и революционер – СУ “Христо Ботев“. След тях цветя поднесоха и връстниците им от ОУ “Васил Левски“. Това съобщават от пресцентъра на местната администрация.

От името на Община Разград и Общинския съвет венец поднесоха зам.-кметът Добрин Добрев и председателят на ОбС Стоян Ненчев. Венци и цветя бяха поднесени още: от името на народния представител от ГЕРБ-СДС Гюнай Хюсмен, от името на народния представител от „Демократична България“ Ивайло Мирчев и на общинските съветници от ДБ, от областния управител Драгомир Златев, от Общинския съвет на БСП и общински съветници от БСП, от групата общински съветници от ПП ГЕРБ, от групата общински съветници от ЗНС, от екипа на „Продължаваме Промяната“ – Разград, от Военно окръжие, от Капанския ансамбъл, Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“, Театрално-музикалне център, Областен съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Цветя бяха поднесени от зам.-кметовете на община Разград Мирослав Грънчаров, Полина Иванова и Хабибе Расим, както и от секретаря на Община Разград Нели Добрева и от признателни граждани.

/e-Razgrad/

Hits: 22

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.