Поздрав от Антоанета Цонева по случай 2 юни – Ден на Ботев

„Лудите, лудите – те да са живи!”. България нямаше да я има без лудите глави, без непримиримите, без революционерите и хайдутите, без четниците. Деня, в който почитаме Ботев, можем спокойно да обявим за ден на непремерената храброст, ден на неизтребимата надежда, ден на българския свободен дух. Защото Ботев е един, но България винаги е имала много синове и дъщери, готови да се преборят за свободата ѝ.

Ако нещо можем и трябва да си вземем от историята, то е, че добруването не идва от днес за утре и свободата не е бърза работа. Свободата е постоянство. Българското освободително движение е набирало скорост с години. Било е трудно, както е трудна всяка обща работа на един народ, пълен с войводи. Било е бедно, опасно, пълно с обрати, често недооценено. Но се е случило заради свещения инат български, който не ни оставя да си оставим родината в калта.

Днес е наш ред да свършим тая работа. Наш ред е да запазим свободата, които лудите глави от славното ни минало са извоювали. Достатъчно е да погледнем назад към тях, за да си дадем сметка, че нямаме право да се отчайваме, нямаме право да се примиряваме, нямаме право да се отказваме. Защото още предците ни са знаели, че мястото на България е в Европа, а не на Изток. И за това са работили. И това са ни завещали да опазим.

Да си свършим работата на 9 юни за свободна европейска България!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.