Пожарникари, полицаи и медици „арестуваха наркоразпространители, гасиха пожар и спасяваха хора“ в хотел в Разград

Мащабно пожаро-тактическо учение на силите от Единната спасителна система се проведе днес в Разград, съобщиха от Од на МВР.

Действията на пожарникари, полицаи, екипи на Спешна помощ и охранители бяха  насочени към ликвидиране на пожар във висок празградски хонел, издирване и спасяване на пострадали в района на произшествието.

Според плана на учението в стая на 4-я етаж на хотела, наета от две лица с подправена самоличност, се произвеждат нелегално наркотични вещества. При опит да бъдат задържани от органите на МВР, за да прикрият следите си, предизвикват умишлен пожар в четири стаи на етажа, използвайки ацетон. За създаване на по-голяма суматоха, разливат ацетон в коридора на етажа и по вътрешното евакуационно стълбище. При създалата се ситуация петима от гостите на хотела намиращи се на 5.я етаж изпадат в паника и не могат да се евакуират сами. Единият от извършителите се качва на 6-я етаж /неизползваем/, където съхраняват субстанции, използвани за производството на наркотичните вещества, като ги излива и разсипва, след  което се укрива в горните етажи на хотела. Вторият извършител слиза в сутерена на хотела, където предизвиква втори пожар в главното захранващо електрическо табло на хотела и се укрива в складовото помещение към кухнята.

Целта на практическото учение бе да се тества готовността за реакция и да се проиграе координацията на екипите от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на селението“ в Разград на терен с други структури на МВР, както и с основните съставни части на Единната спасителна система.

/e-Razgrad/

Hits: 6

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.