Пожарникари и доброволци “отводняваха” читалището в Кубрат

Учение за ограничаване на последствията от наводнение се проведе днес Кубрат – съобщават от общинската информационна служба.

Участие в акцията взеха екипите на пожарната в Кубрат и доброволците към Община Кубрат, които предотвратиха мащабно наводнение в приземно помещение на читалище “Св. Св. Кирил и Методий”. За радост на всички това бе само сценарии на учение по предотвратяване на бедствия и аварии. Сред присъстващите на учебната акция бяха началникът на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” в Кубрат Ивайло Иванов, както и ръководителя на Общинската спасителна команда  Цветелин Цанев. Екипите успешно разгърнаха отводняваща техника и чрез мотопомпа бе отводнено котелното помещение. Доброволното формирование от своя страна издигна пясъчна дига в района на компрометирания участък и взе ключово участие по отводняването на залятото помещение.

В занятието участва и специализиран автомобил със звукова и светлинна сигнализация. За целите на учението за кратко бе отцепено и част от уличното платно на ул. “Цар Симеон” в общинския център.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.