Пистолет и боеприпаси откриха при специализираната полицейска операция днес

Незаконни боеприпаси и пистолет са открити при специализираната полицейска операция, която се проведе днес в Разградско, съобщиха от ОД на МВР.

В хода на предприетите процесуално-следствени действия е извършено претърсване на адрес в Благоево, обитаван от 53-годишен мъж . В една от стаите са открити и иззети боен пистолет „Steyr“, модел 1913 г., калибър 9х19, 140 бойни патрона 9х19 и 6 патрона 12-ти калибър. Предстои извършването на експертизи. Образувано е досъдебно производство.

По сигнал за извършена кражб е установен извършителят. За времето от 15 май до 2 юни в землището на село Каменар изчезнали 9 пчелни кошера и рамки с пчели, собственост на 48-годишен мъж от село Синя вода. В хода на предприетите издирвателни действия е установено, че извършител на деянието е 58-годишен мъж. Нанесената щета е за около 1200 лв. Образувано е бързо производство.

В хода на полицейската операция в исперихското село Китанчево е спрян лек автомобил „Опел Астра“ без регистрационни табели. Около 10.45 часа на 2 юни от служители на полицията е установено, че колата се управлява от неправоспособна 25-годишна жена от село Зърнево, община Тервел, област Добрич. По случая е образувано е бързо производство.

12 КПП-та бяха изградени днес от екипи на Жандармерия, Охранителна и Криминална полиция със задачата да осъществяват пълен контрол над автомобилния поток. Мобилни екипи извършиха проверки в казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения и сборища на лица от активния криминален контингент. Проверени са 4 пункта за черни и цветни метали, 3 заложни къщи, 17 сборища на криминален контингент, 7 заведения и 7 търговски обекта.

В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност бяха проверени 448 лица и 304 моторни превозни средства. За констатирани нарушения са съставени 9 акта и 66 фиша. Установени са 4 издирвани лица. Образувани са две бързи и три досъдебни производства. Профилактираните лица от активния криминален контингент са 22, а задържаните за извършени престъпления – 4.

/e-Razgrad/

Hits: 124

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.