Певецът Арканджело д’Анджело ще сбъдне тази вечер в Разград своя детска мечта

„Да пея със симфоничен оркестър за мен е дар от небето, а срещата ми с Левон Манукян сбъдва моя детска мечта“.

Това каза на пресконференция в Разград певецът и финалист от “Гласът на България” за 2023 година Арканджело д’Анджело.

Тази вечер той е солист в концерта „По вълните на Ривиерата“ – най-новият, при това предсезонен проект на диригента и директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център Левон Манукян. Премиерата е на сцената на Общинския културен център от 19.00 часа.

В програмата са френски, италиански и американски песни под съпровода на Разградската филхармония „Проф. Димитър Ненов“. Ще прозвучат още „Я, кажи ми, облаче ле бяло“ и „Хубава си, моя горо“. На сцената на Арканджело д’ Анджело ще партнира оперното сопрано Миглена Славова, която вече е част от Театрално-музикалния и филхармоничен център. Аранжиментите са написани специално за Арканджело и Филхармонията.

Левон Манукян, който ще дирижира концерта, добави, че част от неговата политика за работа с големи певци е да им даде възможността да пеят с оркестър. „Най-лесно беше да започнем с концерт в голям град и гарантиран стопроцентов успех, но ние работим за института ТМФЦ и затова търсим оценката първо на разградската на публика“, каза Манукян и прогнозира лятно турне догодина с този концерт.

След премиерата тази вечер в Разград, утре „По вълните на Ривиерата“ ще гостува в Добрич, а на 29 август – в Силистра.

Стартът на сезона за Филхармония „Проф. Димитър Ненов“ е на първи октомври със специалното участие в концерта на пианиста участието на Фидоси Керчев.

/е-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.