Патронен празник на ПГПЧЕ „ Екзарх Йосиф“

С концерт в залата на Общинския културен център днес бе отбелязан патронният празник на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“.

Гости на тържеството бяха кметът на Разград Добрин Добрев, председателят на Общинския съвет Галина Георгиева, зам.-кметът с ресор „Хуманитарни дейности“ Елка Неделчева и областният управител Владимир Димитров, представители на РУО и други образователни институции.

Кметът връчи поздравителен адрес и цвете на директора на гимназията Ивелина Христова. Отправи и приветствие към учениците и учителите в училището по повод неговата 139-годишнина. „Гимназията е доказала, че е една солидна образователна институция, един от стожерите на образователната система в нашата община. Училището пази традициите, но и вкарва иновациите в учебния процес“,заяви Добрин Добрев. На учителите пожела сили, кураж, дързост и енергия да удържат на предизвикателствата, за да продължи училището да бъде сред най-добрите в областта и в страната. Към учениците кметът се обърна с пожелание да се гордеят, че са възпитаници на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, да са целеустремени, енергични и много успешни.

Директорът на училището Ивелина Христова също поздрави в тържественото си слово учениците и преподавателите в училището.

В празничния концерт участваха част от талантливите в областта на музиката и танца възпитаници на гимназията. Учениците представиха и творби на известни писатели и поети на езиците, които се изучават в училището: английски, немски, испански и руски. Програмата бе разделена на три тематични блока: „Училището“, „Любовта“, „Бъдещето“.

Училищното ръководство получи поздравителни адрес и цветя от множество институции и организации, както и от бивши директори на гимназията.

/e-Razgrad/

Hits: 258

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.