Още две разградски училища имат дефибрилатор – дар от собствениците на „Фарма Тийм“

От днес мобилен дефибрилатор имат ПГПЧЕ „Екрарх Йосиф“ и ОУ „Н. Й. Вапцаров“ в Разград. Животоспасяващият уред е дар д-р Димитрина Петрова и д-р Никола Досев и е част от благотворителната кампания на фирмата им „Фарма-тийм“ „Да спасим сърце!“.

Дефибрилатора получиха директорите на гимназията и училището, които са в един двор, Пейчо Георгиев и Галин Парашкевов. Гост на кратката церемония бе началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков.

По вече установена традиция, д-р Деян Коларов проведе начален инструктаж на медицинските лица  – така, както беше и в училищата, които вече имат от мобилните дефибрилатори: ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ в Разград /там в обща сграда са още Спортното и СУ „Хр.Ботев“/ и ОУ „В. Априлов“ в Исперих, където като деца да учили д-р Досев и д-р Петрова.

От свое и от името на колегата си Галин Парашкевов Пейчо Георгиев благодари за жеста на дарителите и обяви, че учителите при тях вече знаят, че ще имат на разположение дефибрилатор. И си пожела да не се налага никога за посягат към него.

Припомняме, че дарителската кампания на „Фарма-тийм БГ“ ООД стартира в миналия декември поставянето на дефибрилатор на видно място във фирмения ветеринарно-медицински комплекс в Разград.

В разкритата дарителска сметка за кампанията вече има постъпили средства от фирми и частни лица, каза д-р Досев и призова, който може и желае да подкрепи инициативата на „Фарма тийм“.

Ето набирателната сметка:

„Алианц банк България“ АД

Бизнес център Разград

IBAN: BG73BUIN95611100692727

BIC: BUINBGSF

За дарителската кампания „Да спасим сърце“.

Оказва се, че Разград е първата община в страната, където на достъпни места има мобилни дефибрилатори. Предстои по метода на публично-частното партньорство такива апарати да се появят в обществени сгради и на обществени места в Разград. Защото, когато се знае къде наблизо има дефибрилатор, при неотложна нужда той може да бъде използван преди на място да пристигне специализиран медицински екип.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.