От 7 октомври – Детската кухня към ДЯ „Звездици“ започва доставка на храна по домовете

От 7 октомври, понеделник, Детската кухня към Детска ясла „Звездици“ стартира нова услуга за удобство на родителите, които по различни причини нямат възможност да посещават всеки ден кухнята.

Това съобщи директорът на ДЯ „Звездици“ Нина Иванова на ресорния зам.-кмет на Разград Елка Неделчева по време на посещението й в детското заведение днес.

През миналия месец потребителите на кухнята са били 304, за да не се затрудняват родителите, които живеят в отдалечени райони, от известно време ръководството на яслата обмисля вариант за доставка по домовете. Закупен е автомобил „Дачия Логан“, назначен е шофьор, с решение на Общинския съвет в Наредба №14 е въведена такса за услугата. Купонът за храна на деца от I група – от 6-месечна до 1-годишна възраст е 2,80 лв. (1,80 лв. храна + 1,00 лв. разнос), а за II група – от 1 до 3-годишна възраст е 3 лева (2,00 лв. храна + 1,00 лв. разнос). Талоните се купуват в сряда за двуседмичен или едномесечен срок. За справка родителите могат да се обадят на тел.: 084 66 13 98. Вече има записани, направен е маршрут и график, по който в периода от следващия понеделник в делничните дни между 11.00 и 13.30 ч. храната ще бъде разнасяна по адресите.

Елка Неделчева разгледа и кухненските помещения, в които ще се приготвя храната. Зам.-кметът посети и част от помещенията, в които се провеждат заниманията на възпитаниците на яслата. В ДЯ „Звездици“ има 5 групи, както и две изнесени – в ДГ „Детелина“ и в Дянково.

/e-Razgrad/

Hits: 7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.