От есента – две автобусни линии ще стигат до Бизнес зона „Перистър“

ЗАИНТЕРЕСОВАНИТЕ ЩЕ ИМАТ ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ЗАПОЗНАЯТ С ПРОЕКТА ЗА РЕШЕНИЕ НА САЙТА НА ОБЩИНА РАЗГРАД И В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ЕДИН МЕСЕЦ ДА НАПРАВЯТ ПРЕДЛОЖЕНИЯ И ВЪЗРАЖЕНИЯ


От Община Разград предлагат от есента да бъдат изменени маршрутите на две градски автобусни линии – №3 и №8, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.
Предложението на зам.-кмета Мирослав Грънчаров е двете линии да водят до Бизнес зона „Перистър“: едната ще тръгва от жк „Орел“, а другата – от автогара Разград. Те ще могат да се използват както от работещите в бизнес зоната, така и от учениците от близката земеделска гимназия „Ангел Кънчев“, а също и от възрастни хора от „Орел“ и жк „Абритус“, които нямат собствен транспорт до близкия до бизнес зоната хипермаркет. Промяната се случва след подписка от над 60 служители от фирмите в бизнес зоната, както и след становище на управата на общинското предприятие. Двете маршрутни разписания са регламентирани, но не се използват по първоначалния си маршрут, а с изменението ще се извършва ефективно обслужване на гражданите, които желаят да пътуват по това трасе, са част от мотивите в подготвяната докладна запоска до Общинския съвет.
Предвижда се автобусна линия №3 да тръгва от начална сп. „Поща – Орел“ и да продължи движението си по маршрут: сп. „бл. 9 – Орел“, сп. „бл. 6 – Орел“, сп. „Централна – Орел“, сп. „Ивайло“, сп. „ЦДГ – Райна Княгиня“, сп. „Сан Стефано“, сп. „Дом на техниката“, сп.„Център“, сп. „ЕМЗ“, сп. „Бизнес зона Перистър“ – администрация, сп. „Бизнес зона Перистър“ – „Клио комерс“, сп. „Бизнес зона Перистър“ и обратно. Часовете на тръгване от началната спирка „Поща – Орел“ са: 07:15, 08:15, 11:15, 12:15., 14:15 и 17:15 часа и са съобразени с работното време на работещите в „Бизнес зона „Перистър“ и началото на учебния процес в гимназията.
Автобусна линия №8 се удължава със спирки след последната по сегашния маршрут: сп. „Бизнес зона Перистър“ – администрация, сп. „Бизнес зона Перистър“ – „Клио комерс“, сп. „Бизнес зона Перистър“. Така ще се осъществи връзка между жк „Абритус“ и Бизнес зона „Перистър“, ще се удовлетворят исканията на работещите в Бизнес зона „Перистър“, живеещи в жк „Абритус“ и на учениците от Земеделската гимназия. Часовете на тръгване от начална сп. „Автогара“ са: 07:25, 08:30, 11:30, 12:30, 14:30 и 17:00 часа.
Заинтересованите лица ще имат възможност да се запознаят с проекта за решение на сайта на Община Разград и в продължение на един месец да направят предложения и възражения. След това докладната ще бъде внесена в Общинския съвет и се очаква да бъде обсъдена от местните парламентаристи на последната сесия за мандат 2019-2023 г. в края на септември.
След изтичане на законоустановените срокове и провеждане на процедури по избор на изпълнители двете линии може да започнат да се изпълняват през ноември или следващ месец.
/e-Razgrad/

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.