Отново високи температури, живакът скача до 39 °

Сутринта започва с минимални температури от 17 до 22 градуса. Преди обяд ще бъде слънчево. Следобед ще се развиват купести облаци, повече над Черноморието. В Добруджа, по линията Силистра – Добрич, ще превали. Вятърът ще бъде слаб от североизток, по планините – умерен.

Максималните температури ще бъдат от 32 до 36 градуса, а над югозападните райони до 38,39, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Нdд планините облачността ще бъде разкъсана, следобед – значителна. Вятърът по високите части, над 2200 метра, ще бъде слаб до умерен от североизток. По Черноморието ще бъде ветровито. Следобед облаците ще се увеличават. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 28 до 29 градуса. Морската вода е с температура от 23 градуса по северното крайбрежие, до 24, 25 градуса по южното.

В сряда в страната ще бъде горещо, с възможност за правалявания в района на Силистра. В четвъртък в крайните западни райони ще превали. В петък с валежи и гръмотевици в западната част от страната ще настъпи и леко захлаждане. В събота и в неделя над Западна България ще превалява и прегърмява, а на изток остава все така слънчево.

Dnes.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.