Отмениха бедственото положение в Разградско

Няма да се удължава срокът на бедственото положение, обявено със заповед на областния управител на 26.11.2023 г., защото обстановката в Разградско е нормализирана. Това съобщиха от пресслужбата на областната администрация.
От там припомнят, че 26 ноември обилните снеговалежи и силните ветрове предизвикаха нарушения на електроснабдяването, водоснабдяването, транспорта, телекомуникациите, образованието, болничните дейности и други услуги за населението.
Аварии по магистрални електропроводи на труднодостъпни места доведоха до проблеми при доставката на електроенергия. Нарушеното електроснабдяване в продължителен период от време, доведе до прекъсване на учебния процес, доставката на храна и отопление. В продължение на 48 часа бе преустановено движението по републиканската и общинските пътни мрежи. Съставните части на единната спасителна система, изпълняващи плана за защита при бедствия при снегонавявания бяха: РДПБЗН, ОД на МВР, Ообластно пътно управление, ЕРП Север, Регионално управление на горите, Центровете за спешна медицинска помощ, БЧК, водоснабдителните дружества и кметовете на общини.
В операциите по разчистване на републиканска пътна мрежа, извличане на закъсали автомобили и осигуряване на маршрути за специализираните екипи на ЕРП Север включваха: 28 пожарникари на РД ПБЗН – Разград, 12 пожарни автомобила и четири специализирани машини. В операциите участваха с ресурси според действащите им планове ОД МВР, Областно пътно управление ЕРП Север и РЦ Спешна медицинска помощ.
Областният щаб не предвижда удължаване на бедственото положение, което приключва в 11.00 часа.
/e-Razgrad/

Hits: 42

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.